Blauwe milieusticker

dieselauto verbod
Dieselverbod
June 15, 2018
Munchen richting bord
Milieuzones in Duitsland
July 6, 2018
Elektrische auto blauwe sticker toekomst
Duitsland werkt al met de rode, de gele en de groene milieusticker, maar het land heeft aangekondigd dat het in de toekomst ook wil gaan werken met een blauwe milieusticker. Dit vignet bestaat nog niet, maar het hoogste gerechtshof in Leipzig besloot dat deze blauwe milieusticker er wel gaat komen. Wil je meer weten over de nieuwe milieusticker in Duitsland? Lees dan gauw verder. Wij vertellen je er alles over.

Nieuwe milieusticker Duitsland

De reden dat er een nieuwe milieusticker bij komt in Duitsland, is het feit dat Duitse steden een nieuwe categorie van voertuigen willen gaan weren, zoals diesels van voor 2015. De blauwe sticker zal niet direct verplicht zijn door heel Duitsland heen en mensen die op dit moment nog een andere milieusticker op hun voorruit geplakt hebben, hoeven deze niet direct te vervangen door een blauwe indien dit van toepassing is. Wel zullen er in de jaren die komen steeds meer steden zijn die geen genoegen meer nemen met een groene milieusticker.

Welke steden gaan er meedoen?

Er zijn al een aantal steden in Duitsland die op voorhand hebben aangegeven de blauwe milieusticker snel te willen invoeren. Dit zijn Berlijn, Hamburg, München, Leipzig, Stuttgart, Dresden en Osnabrück. De steden Hamburg en Dresden werken op dit moment helemaal nog niet met een milieuzone, maar willen met de ingang van de blauwe milieusticker meteen een goede en duidelijke start maken.

Wanneer krijg je een blauwe milieusticker?

Maar wanneer krijg je dan eigenlijk die blauwe milieusticker voor je auto? Dat geldt in een aantal gevallen: * Voertuigen met een volledig elektrische aandrijving. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla Model S of de Nissan Leaf. * Voertuigen met een LPG-, CNG- of benzinemotor die voldoen aan de emissiestandaard Euro 3 of hoger. * Voertuigen met een dieselmotor die voldoen aan de emissiestandaard Euro 6 of hoger. Je ziet het: de blauwe milieusticker onderscheidt weer een heel ander type voertuigen dan de milieustickers die er al waren.

Kosten nieuwe sticker

De kosten voor de nieuwe milieusticker in Duitsland zijn nog niet bekend, maar de kosten zullen vergelijkbaar zijn met de kosten voor de milieustickers die je nu voor Duitsland kunt bestellen. Deze milieustickers kan je bestellen op onze website