Dieselverbod

Elektrische auto blauwe sticker toekomst
Blauwe milieusticker
June 15, 2018
dieselauto verbod
Er wordt veel over gesproken: het dieselverbod. Een verbod voor dieselauto’s in bepaalde steden in onder andere Duitsland. Ook Hamburg heeft recent aangegeven dat er sinds donderdag 31 mei 2018 een dieselverbod geldt in de stad. Dit heeft nogal wat gevolgen voor mensen die in een dieselauto rijden en van plan waren om met de auto naar Duitsland, en in dit geval specifiek naar Hamburg af te reizen. Maar wat houdt dit dieselverbod eigenlijk in? En in welke plaatsen geldt dit dieselverbod? Wij vertellen het je graag!

Het dieselverbod: wat houdt het in?

Het dieselverbod in Hamburg houdt in dat dieselauto’s geen toegang meer hebben tot de stad (met uitzondering van diesels met een euro 6-norm). Het dieselverbod is ingesteld omdat dieselauto’s enorm schadelijk zijn voor het milieu en ze bijdragen aan een nog slechtere luchtkwaliteit in de Duitse steden. Met het dieselverbod hoopt Duitsland de luchtverslechtering tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren, doordat de uitstoot van fijnstoffen en roet met het dieselverbod in steden enorm vermindert.

Huidige plaatsen met een dieselverbod

De Duitse stad Hamburg, maar ook Stuttgart en Düsseldorf hanteren een dieselverbod. Het is de verwachting dat steeds meer steden zullen volgen en dat de productie van auto’s met zeer schadelijke uitstoot zal afnemen, omdat deze auto’s niet overal meer welkom zijn. Rijd je in een dieselauto en ben je van plan om binnenkort, of misschien juist pas volgende zomer, naar Duitsland te rijden(Vergeet de milieusticker niet)? Houd dan de berichten goed in de gaten om te voorkomen dat je een boete krijgt omdat jouw auto bepaalde steden eigenlijk niet in mocht. Zo voorkom je niet alleen een boete, maar weet je ook zeker dat je je niet schuldig maakt aan enorme luchtvervuiling in de stad.
dieselberbod dutisland