Europa totaal onoverzichtelijk voor dieselrijders

waarom?
Waarom milieuzones?
July 10, 2018
Onduidelijkheid milieuzones

Er komen steeds meer milieuzones in Europa bij. Koploper op gebied van invoering en handhaving van milieuzones is Duitsland, maar ook Frankrijk, België en Nederland volgen samen met een groot aantal andere Europese landen. Invoering van dergelijke zones treft, ondanks het feit dat het natuurlijk goed is voor het klimaat, vooral de dieselrijder omdat oudere dieselauto’s de milieuzones niet meer in mogen.

 

diesel auto milieuzone verbodWaar mag u wel of niet komen met je dieselwagen?

Voor de dieselrijder verandert er veel. Het is voor veel chauffeurs onduidelijk waar ze nog wel en niet mogen komen. Zeker in het buitenland kan het een onaangename verassing zijn als u een dikke prent krijgt. De angst en de onduidelijkheid doet dieselrijders steden vermijden en maakt een diesel als occasion tevens veel minder aantrekkelijk. Sterker nog, er zijn mensen die bang zijn dat ze op den duur Duitsland en andere landen helemaal niet meer in mogen met een diesel, dat complete dieselverbod zal echter niet snel gebeuren verwachten wij. Maar het is wel belangrijk om goed op te letten waar je rijdt en parkeert. Of als alternatief de het openbaar vervoer gebruiken.

 

parkeren buiten de milieuzone

Parkeren buiten de stad de oplossing

Heeft u nog geen milieusticker en bent u er niet zeker van of u een sticker nodig hebt? Zoek dat dan eerst uit of ga langs een TUV. Heeft u daar allemaal geen zin in, dan kunt u ook buiten de stad parkeren. U heeft dan geen enkel risico en bespaart tevens de nodige parkeerkosten. We zien overigens ook dat steeds meer reizigers met het vliegtuig een stedentrip doen terwijl dit vroeger voornamelijk met de auto werd gedaan. Het vliegtuig scheelt tijd, vaak zelfs geld en parkeerkosten.

Slecht voor toerisme

U kunt zich wel voor stellen dat dit een behoorlijke drempel is voor de dieselrijder. Aangezien het werk en gedoe met zich mee brengt. Steden die leven van toerisme doen er daarom goed aan hierop te anticiperen voordat het toerisme terugloopt.