Milieusticker Frankrijk

Net als in veel andere landen, is ook Frankrijk gestart met het invoeren van milieuzones. Milieuzones zijn zones waar auto’s welkom zijn als ze niet te veel uitlaatgassen uitstoten. Je moet een milieusticker op de voorruit van je auto plakken om aan te kunnen tonen dat jouw auto niet te schadelijk is en dat je dus toegang hebt tot de stad met jouw auto. Milieuzones zijn er inmiddels in veel landen, omdat het niet goed gaat met onze planeet. De luchtkwaliteit in steden is slecht en niet alleen wij lijden hieronder, omdat wij deze ongezonde lucht dagelijks inademen, maar ook onze wereld, de natuur en het milieu, gaan hierdoor hard achteruit. Het is dus van groot belang dat we de luchtverslechtering tegengaan en het instellen van milieuzones is een manier om dit probleem effectief aan te pakken. Wil je meer lezen over milieuzones in Frankrijk? Lees dan gauw verder. Wij vertellen je alles over de verschillende soorten milieuzones in Frankrijk, de regels omtrent milieuzones en het bestellen van een milieusticker voor Frankrijk.

Verschillende soorten milieuzones in Frankrijk

In sommige Franse steden, in arrondissementen en zelfs in sommige volledige departementen is het verplicht om een certificat qualité de l’air te hebben voor gemotoriseerde voertuigen. Het idee is om op deze manier voertuigen te weren die enorm veel fijnstof en andere schadelijke stoffen, zoals roet, uitstoten. Dit is schadelijk voor het milieu en voor onze gezondheid en door de milieusticker verplicht te stellen voor milieuzones in Frankrijk, hoopt Frankrijk dit probleem hard aan te gaan pakken. Frankrijk is niet het eerste land dat werkt met milieuzones (Duitsland begon hier al eerder mee), maar pakt inmiddels wel door. Op 1 juli 2016 was Parijs de eerste stad die de milieusticker verplicht stelde, maar inmiddels zijn ook veel andere Franse steden de milieusticker verplicht gaan stellen.

Regels omtrent milieuzones in Frankrijk

In Frankrijk mogen steden of departementen zelf beslissen welke regels ze hanteren met betrekking tot de milieuzone. In steden waar de luchtvervuiling nog gering is, kan bijvoorbeeld alleen besloten worden om de meest vervuilende dieselauto’s te weren, terwijl er in steden als Parijs, waar enorm veel sprake is van luchtvervuiling, strengere regels gehanteerd kunnen (en zullen) worden. Ga je dus met de auto naar Frankrijk? Controleer dan goed naar welk deel van Frankrijk je gaat, controleer de eisen en schaf altijd een milieusticker aan.

Kosten van Franse milieustickers

Een milieusticker voor Frankrijk kost ongeveer €10. Je kunt deze sticker bestellen bij “de Franse ANWB”, maar het is nog gemakkelijker om de milieusticker voor Frankrijk op onze website te bestellen. Wij hebben je gegevens nodig (of de gegevens van de persoon op wiens naam de auto staat) en we vragen om het kenteken van de auto, zodat we zeker weten dat we je het juiste vignet toesturen. Je krijgt deze per post thuisbezorgd en je kunt de sticker op de voorruit van je auto plakken, zodat je in Frankrijk overal kunt aantonen dat je met jouw auto de stad of het departement in mag. Bestel de milieusticker snel op onze website en voorkom een boete van €80 – iets wat altijd duurder is dan de aanschafprijs van de milieusticker!

Milieuzones voor een betere morgen